fejlec_uj.png
1039 Budapest Szentendrei út 317. (Csillaghegyi HÉV megálló)
Nyitva tartás: H-P: 9-18-ig, Szo.:9-13-ig
info@tapeta-bolt.hu mobil: 0620/4210810 Tel./Fax: 061/240-3243

Hírlevél regisztráció
*
*
*
(Postacímet a 2009.06.01-től érvényes törvényi szabályozás miatt kérünk.)
Kérjük másolja be a következő karaktereket: 848GI  
Termékeink
AV Design
Hookedonwalls
Classic Victory Nomadia
Prestige Wallcoverings
Olasz tapéták
Zambaiti Parati MetropolisZambaiti Parati Elie SaabZambaiti Parati EliteZambaiti Parati LamborghiniZambaiti Parati Lamborghini 2Zambaiti Parati Murella BellaZambaiti Parati Murella Mini ClassicZambaiti Parati Trussardi 5Zambaiti Parati Trusardi 6Decori & Decori CarraraEmiliana Parati MirabiliaValentin Yudashkin No.4Gianfranco Ferre Home No.2Zambaiti Parati AbitatZambaiti Parati ArchitextureZambaiti Parati Tradizione ItalianaDecori & Decori Carrara 2Zambaiti The Coca ColaParato StripesParato I DamaschiParato ContractLimonta NeapolisEmiliana Parati ParmaCristiana Masi AmazzoniaParato DimoraEmiiana Parati UnconventionalEmiliana Parati Tesori ItalianiRoberto Cavalli VIIParati Be Blumarine No.1Parato HashtagEmiliana Parati CityEmiliana Parati TerraEmiliana Parati VolterraGianfranco Ferre HomeJannelli & Volpi 503 BotanicalAltaGamma Evolution 3Emiliana Parati ElixirParato FormeCristiana Masi 24 CaratiCristiana Masi Friends & CoffeeCristiana Masi BabylandiaCristiana Masi Blooming GardenCristiana Masi Casa MoodCristiana Masi EvergreenCristiana Masi AmoreCristiana Masi Fiori CountryCristiana Masi GlamourCristiana Masi MaterikaCristiana Masi RomanaCristiana Masi TendenzaCristiana Masi ZeroSirpi Altagamma Home 3Sirpi Altagmma LifeSirpi Italian Silk 7Sirpi Italian VelourAltagamma RainbowJannelli @ Volpi 502 InteriorCristiana Masi Via MarguttaCristiana Masi Poesia ItalianaSirpi Italian SilkMuralto RomaMurogro Nature 3Sirpi Altagamma SempreCristiana Masi VictoriaSirpi Italian SecretLimonta ODEAJ&V KeralaArmani CasaParato LussoParato Mondo Baby
Zoffany
Generaciok tapetaboltja terkep 170.jpg skype_me_hun.jpg
Hívó azonosítónk:
Generációk tapétaboltja
Hőszigetelő tapéta
Kartonnal kasírozott nikecelles alátétapéta

Ismertetés:
A hőszigetelő (alátét)tapéta épületek belső oldalfalainak és mennyezetének szigetelésére szolgál. Mivel a nikecell önmagában nem tapétázható, így a vastagkartonpapír tapétázhatósága megfelelő alapot biztosít. A felületeken a diletációtól kialakult repedéseket, táblás anyagok találkozását maradandóan eltünteti, illetve elfedi, ezért könnyűszerkezetes házaknál vagy tetőtér beépítéseknél is előnyösen alkalmazható. Viszonylag nedvszívó felületekre/ beton, vakolt fal, gipszkarton, betonyp, pozdorja, OSB, fa/ alapozó réteg nélkül, nem nedvszívó felületekre /fém, üveg, csempe, kerámia/ alapozás után ragasztható. Alapozó anyagnak a termék saját ragasztója és egy kis cement hozzáadásával glettanyagot készítünk, majd a nem nedvszívó felületre rágletteljük. Alkalmazható minden olyan külső határoló falszerkezet belső felületén, amelynek hőátbocsátási tényezője a legkedvezőtlenebb helyen/pl.: hőhídas falfelületeken számítva/ kisebb, mint 1.35W/m2K/. Csökkenti a falak hidegsugárzását, a helyiségekben kellemes melegérzetet biztosít.
A felület előkészítése:
A hőszigetelő (alátét)tapéta glettelt felületet nem igényel, ez által időt és pénzt takarít meg. A felületről a laza enyves festékréteget le kell kaparni, az olajfestéket fel kell dörzsölni, a tapétát le kell szedni. A felületet pormentesítjük, majd 1 rész diszperziós ragasztót és 8 rész víz keverékével kellősítjük. Az 1/8 arányú keverék kizárólag csak a por lekötésére szolgál. A penészes falakat kellősítés előtt szakszerűen letakarítjuk úgy, hogy a penészspórák szétszóródását kerüljük.
Felragasztás:
A hőszigetelő (alátét)tapéta felragasztása kizárólag diszperziós ragasztóval történhet. Elsősorban az (alátét)tapétához kifejlesztett diszperziós ragasztó javasolt. Ragasztóképessége a legbiztonságosabb és leggazdaságosabb, mivel ehhez a ragasztási technológiához lett kifejlesztve. Kapható 1,-3,-6,-12 kg-os kiszerelésben. Ragasztóigény felülettől függően 40-60 dkg/m2.
A ragasztót csak felkeverjük, hígítani nem kell!
Alkalmazható egyéb ragasztók: Pálma hőszigetelő, Akrimat H, Mozaik, Tivebond.
Nem javasolt a por és víz keverékéből előállított padló illetve csempe ragasztók, valamint az állmennyzeti lapokhoz használt magas töltőanyag tartalmú Styropol ragasztók, mivel ezek a ragasztók kevésbé rugalmasak, így a ragasztás biztonsága bizonytalan.
Célszerű próbaragasztást végezni. Teljes száradási idő kb. 24 óra. A termék egyik oldala papírtúlnyúlással rendelkezik. Ez arra való, hogy a csíkok egymás mellé ragasztva, hézagmentes egybefüggő felületet adjon. Az (alátét)tapéta tapétázó késsel vonalzó mellett vágható. A méretrevágást követően még a tapétázó asztalon a papírtúlnyúlást 90 fokra folyamatosan haladva, felsimítjuk, hogy a csíkok egymáshoz illesztését ne zavarják. Az előkészített falfelületre glettvassal felhordjuk a ragasztót, majd teddy-hengerrel egyenletesen szétdolgozzuk. Csak a falfelületet kell ragasztóval bekenni, majd azonnal a leszabott sávokat a habos oldalával a falfelületre simítjuk. A papírtúlnyúlást normál tapétaragasztóval kétszer bekenjük, majd rásimítjuk. A száradási idő eltelte után ezt a vékony sávot átgletteljük, hogy a karton vastagsága ne látszódjon.
A hőszigetelő (alátét)tapétára a száradási idő eltelte után szinte bármilyen típusú tapéta felragasztható. Csak a tapétát kell bekenni a tapétaragasztóval, vékonyan de egyenletesen / az alátéttapétát nem/.
A felragasztáshoz használjon megfelelő minőségű tapétaragasztót, és tartsa be a ragasztó útmutatását. Sokkal rövidebb ideig kell pihentetni a tapétát, és a száradási idő hosszabb, mint vakolt fal esetén. Fontos a folyamatos szellőztetés a túlzott párásódás elkerülése miatt.
A hőszigetelő (alátét)tapéta közvetlen festése nem javasolt, ilyenkor festhető, vagy fűrészporos tapéta felragasztásával válik festhető a felület.
Vastagság: 4 mm
Szélesség: 50 cm
Szigetelőanyag szélesség: 50 cm
Kiszerelés: 10 méter

Környezetbarát termék.
Többször áttapétázható.
A nikecell freon mentes.

Árak:

4 mm-es tekercs 4400 Ft/ tekercs / 5nm
Tapétakereső
tapetakereso_screen.jpg
Gyerektapéta
gyerek-tapeta.hu.jpg
Rasch tapéta
Rasch-tapeta.hu.jpg
Tapétabolt
tapeta.org.jpg
Marburg tapéta
marburg oldal fotó 184 x 150.jpg
As Creation tapéta
tapeta-szakuzlet.hu.jpg
Tepétawebáruház
tapetawebaruhaz.org.jpg
Falimatrica
fali-matrica.hu.jpg
Öntapadós tapéta
ontapados-tapeta.hu.jpg
Eijffinger tapéa
eijffinger-tapeta.hu.jpg
Copyright 1983-2015 Generációk Tapétaboltja
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.